Gå direkt till innehåll
En festlig dag för Blekinge och hela Norden.
En festlig dag för Blekinge och hela Norden.

Nyhet -

Vernissage och öppet hus - Kulturcentrum Ronneby konsthall

Inbjudan till pressvisning torsdag 8 september kl. 13 - 15.


Välj konsten!


Vernissage och öppet hus - Kulturcentrum Ronneby konsthall
10 september kl.12 - 15

Välkommen till höstens utställningar och till Blekinges konstresurscentrum med ny utrustade verkstäder för konstnärlig produktion. En festlig dag för Blekinge och hela Norden. På lördag 10 september kl.13 invigs nya utställningar till publiken - Nordisk Akvarell och Colour Research.

Nordisk akvarell är en etablerad jurybedömd utställning av Nordiska Akvarellsällskapet, med utställare från Norge, Danmark, Finland, Litauen och Sverige. Sällskapet verkar på nordisk bas för att utveckla akvarellmåleriet med särskilt intresse för både teknik och material. I samband med utställningen arrangeras många aktiviteter för alla åldrar under hösten.

Colour Research. Olle Helin är en Malmöbaserad konstnär som undersöker måleriets beståndsdelar. Sedan flera år tillbaka gör han egen färg av material som han hittar i sin omgivning. Konstnären berättar att färgerna bär på unika egenskaper och relaterar till specifika platser och rutter. En färgvandring i oktober som leder honom till Ronneby Brunnspark med anmälda deltagare.

Öppet hus. Under samma dag kl.12 – 15 öppnas dörrarna till verkstäder för Blekinges konstnärer, konsthantverkare och pedagoger. En efterlängtad dag med möjlighet att testa Kulturcentrums ny utrustade verkstäder, få vägledning och träffas.

Blekinges konstresurscentrum – från vision till verklighet.

Efter ett mångårigt samarbete mellan Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall tar vi steget framåt för att äntligen bjuda in till våra verkstäder, unika i Sydsverige.

Inbjudan till länets konstnärer, hantverkare och pedagoger inom skola och omsorg.

På Kulturcentrum Ronneby konsthall hittar du rymliga verkstäder och resurser som möjliggör för professionell konstnärlig produktion. Här kan du arbeta med olika tekniker som emalj, metall, foto, textiltryck och olika grafiska tekniker. Verkstäderna kan hyras av yrkesverksamma konstnärer, skolor och hantverkskunniga.

År 2019 beviljade Konstnärsnämndens Kulturbryggan medel till Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall för projektet Katalysator. Inom projektet Katalysatorn har vi arbetat för att skapa en intressant plats i Blekinge för yrkesverksamma konstnärer. Ett ambitiöst konstresurscentrum som uppmuntrar till nya konstnärsdrivna initiativ och som utvecklar arbetsmöjligheter, utbyten genom residens, nätverkande och samtalsklimat. Utvecklingsarbetet har involverat konstnärer, arkitekter och organisationer som arbetar med konst.

Dagens program

Vernissage kl.13

Invigning av utställningar Colour Research och Nordiska Akvarell, i närvarande av konstnärerna.


Öppet hus – verkstäder
kl.12 – 15

Emaljverkstad
Visning av verkstadens nya utrustning som ger den sällsynta möjligheten att arbeta storskaligt.

Grafikverkstad
Blekingekonstnär Anita Larsson presenterar verkstaden med nya arbetsytor.

Risotryck
Prova på risografi. Workshop med Beast Studio. Nyligen inköpt tryckmaskin som passar både analogt och digitalt arbete.

Fotostudio
Presentation av den nyaste satsningen. Se utrustningen i den mobila fotostudion.

Arkitektförslag
Jens Svefors visionsförslag, framtagit från Katalysator över Ronneby kulturkvarter med verkstäder, boende, mötesplats och utomhus miljö.

Artificiell Intelligens baserat konstverk
Andrea Nordwall visar AI projektet Riksdagen.

Textilverkstad
Fortfarande under renovering.

Ämnen

Kategorier

Regioner