Gå direkt till innehåll
Cetetherms industrifastighet blir cirka 4 000 kvadratmeter stor och beräknas kunna tas i drift sommaren 2024.
Cetetherms industrifastighet blir cirka 4 000 kvadratmeter stor och beräknas kunna tas i drift sommaren 2024.

Pressmeddelande -

ABRI bygger ny fabrik till Cetetherm i Ronneby

Cetetherms nya fabrik kommer att uppföras i anslutning till väg E22 vid Ronnebys östra infart. Företaget, som har mer än 60 års erfarenhet av fjärrvärmelösningar, finns idag på flera adresser i kommunen.

- Vi tror på Ronneby. Därför samlar vi nu försäljning, utveckling och produktion under samma tak, säger Tomas Haglund, vd på Cetetherm.

Framtagning av upphandlingsunderlag pågår och projektet kommer att handlas upp under våren. Byggstart planeras till sommaren 2023 och inflyttningen i de nya lokalerna beräknas kunna ske till sommaren 2024.

- Den nya industrifastigheten blir cirka 4 000 kvadratmeter stor, säger Dennis Robérteus, vd på ABRI. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bygga den nya fabriken som kommer att inrymma produktionsyta, laboratorium, kontor och ett större lager.

Det kommunala bolaget ABRI, AB Ronneby Industrifastigheter kommer att bygga och äga fastigheten och har gemensamt med Cetetherm inlett ett långsiktigt samarbete för upplåtelsen av lokalerna. ABRI äger för närvarande cirka 170 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på 22 fastigheter med 174 företag som hyresgäster.

Cetetherm gruppen är en ledande tillverkare av energilösningar, främst inom fjärrvärme och fjärrkyla. Företagets produkter har en viktig roll i målet att minska de globala utsläppen och skapa en mer hållbar värld. Totalt är man idag cirka 100 anställda och omsätter cirka 300 miljoner kronor med egna bolag i Sverige, Frankrike och Tjeckien. Cetetherm ingår sedan 2018 i NIBE koncernen med mer än 20 000 anställda och cirka 30 miljarder SEK i omsättning.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Kontakter

Torbjörn Lind

Torbjörn Lind

Näringslivs- och kommunikationschef Kontaktperson kvällar och helger 0457-61 82 64
Dennis Robérteus

Dennis Robérteus

VD, AB Ronneby Industrifastigheter ABRI 0457-61 87 97 AB Ronneby Industrifastigheter