Gå direkt till innehåll
Badtemperaturen visas på Ronneby Live - Brunnsbadet lockar med behagliga 26 grader inför säsongens sista helg.
Badtemperaturen visas på Ronneby Live - Brunnsbadet lockar med behagliga 26 grader inför säsongens sista helg.

Pressmeddelande -

Badtemperaturen kan inte längre visas för Skörjesjön

2022-08-26Det är många som har varit intresserade av badtemperaturerna på Ronneby Live under hela sommaren. Vi har kunnat visa temperaturen vid nästan alla kommunala badplatser, både från sjöar och hav. Tyvärr kan dock Skörjesjöns badtemperatur inte längre visas.

– Tyvärr har vi vid ett flertal tillfällen haft skadegörelser och stölder och står nu utan den tekniska utrustningen som krävs för att kunna visa badtemperaturen vid Skörjesjön i Backaryd, säger Nicklas Martinsson, verksamhetschef fritid och kultur.

Att kunna visa badtemperaturerna för allmänheten, även från strömlösa badplatser på landsbygden, har varit mycket uppskattat särskilt i år då badtemperaturen har varierat väldigt mycket.

– Det ligger mycket arbete bakom badtemperaturerna. Våra tekniker har byggt skräddarsydda lösningar för att kunna leva upp till önskemålen om att även innefatta våra strömlösa badplatser ute på landsbygden, säger digitaliseringsstrateg Emma Hessbo.

Ronneby kommun har fattat beslutet att inte ersätta den kostsamma tekniska utrustningen vid upprepade skadegörelser och stölder. I nuläget gäller detta Skörjesjön i Backaryd. Förhoppningen är att samtliga kommunala badplatsers temperaturer återigen ska kunna presenteras till våren.

Sista helgen på Brunnsbadet

I Ronneby kommun finns totalt 17 kommunala badplatser utöver äventyrsbadet Brunnsbadet. På Ronneby Live kan du ta del av alla kommunala badplatsers vattentemperaturer förutom Skörjesjön (Backaryd) samt Rödbysjön (Bräkne-Hoby). Även vattentemperaturen för Brunnsbadet finns med, som inför sista helgen för säsongen lockar med behagliga 26 grader.

Mer information om badplatserna hittar du även på ronneby.se/badplatser.

Kontaktperson:
Nicklas Martinsson, Verksamhetschef Fritid och Kultur
Telefon: 0457-61 75 10
E-post: nicklas.martinsson@ronneby.se

Ämnen

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.