Gå direkt till innehåll
Sjöarpsskolan blir referensskola åt Skolverket inom det yrkesinriktade programmet “Skog, mark och djur”.
Sjöarpsskolan blir referensskola åt Skolverket inom det yrkesinriktade programmet “Skog, mark och djur”.

Pressmeddelande -

Gymnasieskola i Ronneby blir referensskola åt Skolverket

Sjöarpsskolan, Ronneby kommuns anpassad gymnasieskola, blir referensskola åt Skolverket inom programmet för Skog, mark och djur. Uppdraget är på tre år och syftet med referensverksamheten är att Skolverket ska få en fördjupad bild av hur ämnesplaner och andra styrdokument används inom den anpassade gymnasieskolan.

Skolverket är även intresserade att få en bild av arbetet på Sjöarpsskolan i stort för att bättre förstå den verksamhet som påverkas av Skolverkets arbete.

– Det är såklart jättekul, hedrande och spännande, säger rektor Monica Boje. Jag blev tillfrågad i början på december och tackade ja direkt! Jag tolkar det som ett grymt kvitto på att vi gör riktigt bra utbildning för våra elever och för elevernas väg mot vuxenblivandet.

Sjöarpsskolan är en av tre anpassade gymnasieskolor i Sverige som valts ut som referensskola för Skolverket inom programmet för skog, mark och djur. Som Skolverkets referensskola ingår Sjöarpsskolan även i ett utvecklingsnätverk med de andra referensskolorna.

– Det innebär bland annat att vi kan agera bollplank åt Skolverket och delta i samtal om utveckling och hur vi arbetar för elevernas bästa, säger rektorn.

Att vara referensskola är ett uppdrag på tre år och kommer direkt från Skolverket. Skolverket önskar få värdefulla inspel i bland annat deras fortsatta arbete inför ämnesbetygsreformen 2025.

– Skolverket väljer ut ett antal skolor som uppvisar bra kvalitet. Vi hade en Skolinspektion 2017 som påvisade att vi uppfyllde alla bedömningsområden utan brister och jag kan tänka mig att vårt goda arbete för målgruppen inom anpassad skolform har spridit sig hela vägen till Skolverket, avslutar Monica Boje.

Kontaktperson
Monica Boje
rektor Sjöarpsskolan
0457-618819

Ämnen

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.