Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hem1:s fabrik flyttar till Ronneby

Husföretaget Hem1 har egen produktion av stommar, bjälklag mm. Fabriken har tio medarbetare och har sedan början på 2000-talet funnits i Karlskrona. Från och med 1 januari 2022 kommer fabriken istället att finnas i Ronneby.

- Vi har i Kallinge funnit en lokal med rätt kvaliteter för både arbetsmiljö och den produktionsökning vi eftersträvar, och därtill en prisnivå som vi är nöjda med, säger vd Johan Braw. Hyresvärden ABRI är väl bekant sedan tidigare. Vi har inte några planer på att flytta vårt kontor från Karlskrona, däremot kommer jag och våra projektledare att regelbundet tillbringa en del arbetstid på fabriken i Kallinge.

- Hem1 är varmt välkomna till Ronneby och vi önskar dem lycka till i sin fortsatta expansion, säger näringslivschef Torbjörn Lind. 

Den nya lokalen ingår i den fastighet som kallas Kallinge Företagscenter och ägs av AB Ronneby Industrifastigheter (ABRI). Lokalen har tidigare använts av bl a Swedematic. Kallinge är Ronneby kommuns näst största tätort, men för gemene man kanske mest känt för Ronneby Airport, Ronneby garnison (med bl a F17) och varumärket Kockums Jernverk.

Mer information

Johan Braw, VD, Hem1, 0733-96 61 26 

Torbjörn Lind, Näringslivschef, Ronneby kommun, 0733-17 01 89

Dennis Roberteus, VD, ABRI, 0709-83 12 13

Ämnen

Taggar

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Presskontakt

Torbjörn Lind

Presskontakt Näringslivs- och kommunikationschef Kontaktperson kvällar och helger 0457-61 82 64