Gå direkt till innehåll
Foto: Anders Bergön
Foto: Anders Bergön

Pressmeddelande -

Trådar och stygn - Kulturcentrum Ronneby konsthall

Kulturcentrum Ronneby konsthall
Öppning på lördag 25 mars. Vernissage kl.13.

På lördag öppnar monumentala utställningar som överraskar och bjuder in till njutning genom handarbetet.

Pressinbjudan på torsdag den 23 mars kl.13-15. För andra tider ring 076-648 91 08, sofia.delafuente@ronneby.se


Bella Rune

String Revolution
25.3 - 21.5 2023

Utställningen String Revolution, som också är namnet på ett nytt verk speciellt gjort för Kulturcentrum Ronneby konsthall, är en hyllning till snöret som en av de viktigaste mänskliga uppfinningarna och den metod som kanske tydligast visar på
människans nyfiket experimentella prövande av olika materia, kanske borde benämningar av tidsperioder som sten-, brons- och
järn- i framtiden ersättas av snörtiden?

Bella Rune (född 1971) bor och arbetar i Stockholm. Hon är utbildad vid Chelsea College of Art i London, Storbritannien och på Beckmans skola, Stockholm. Hon finns bl.a. representerad i samlingarna på Moderna Museet och Magasin III. Bella Rune var fram till 2021 professor i textil på Konstfack och koncentrerar sig nu på sitt eget konstnärliga arbete.

Kristina Skantze
Kroppen är här
25.3 - 21.5 2023

Stygn efter stygn växer människoliknande tygvarelser fram ur Kristina Skantzes händer. Samspelet mellan kropp och känsloliv är centralt i Skantzes skapande. Till utställningen på Kulturcentrum Ronneby konsthall har hon särskilt hämtat inspiration från barns sätt att uttrycka känslor med hela kroppen. I leken börjar tingen leva och får spegla känslor, fantasier och upplevelser. Föremål blir bärare av berättelser och minnen för människor i alla åldrar. De kan hålla oss sällskap, väcka lust till omsorg eller bli påträngande.

Kristina Skantze är utbildad vid bl.a. Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborg och Konstfack. Hon bor och verkar i Stockholm och har ställt ut runt om i Sverige och internationellt sedan 2011.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kulturcentrum Ronneby Konsthall
En av Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.

Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.