Gå direkt till innehåll
Foto: Fialotta Bratt/Valmyndigheten
Foto: Fialotta Bratt/Valmyndigheten

Pressmeddelande -

Nyheter om förtidsröstning i Ronneby kommun 2022

Nu är Val2022 igång! Det är möjligt att förtidsrösta på många platser i Ronneby kommun från 24 augusti fram till valdagen. Genom att förtidsrösta undviker du valdagsträngseln. Förtidsröstning är kort sagt ett bra alternativ om du redan har bestämt dig!

Om förtidsröstning på Stadshuset i Ronneby

För att möta de nya kraven om insynsskyddade valsedlar och möjlighet till att hålla avstånd för den som önskar behöver röstningslokalerna i årets val vara rymligare.

Därför hänvisas förtidsröstande som beger sig till Stadshuset i Ronneby till en egen ingång, baksidan av Stadshuset.

Parkeringen på Stadshusets baksida, brevid Polisstationen, är reserverad åt förtidsröstande under förtidsröstningsperioden.

Tillfällig störning i framkomlighet måndag den 29 augusti

Måndag 29 augusti kommer Gamla Karlshamnsvägen att vara delvis avstängd under delar av dagen, kl kl 11.00-15.00, då en tillfällig flyttbar byggnad för ska placeras utan Polisstationen.

Trots begränsad framkomlighet i samband med detta kommer förtidsröstande att få parkera på anvisad plats bakom Stadshuset.

Biblioteket - ny förtidsröstningslokal

Nytt för i år är att man kan förtidsrösta på Stadsbiblioteket på Kungsgatan 35, ett bra alternativ för dig som bor centralt och vill rösta snabbt och enkelt. På biblioteket är det vanligtvis mindre kö och risk för trängsel.


Mer om förtidsröstning i Ronneby kommun

All aktuell information om att förtidsrösta i Ronneby kommun hittar du här:
https://www.ronneby.se/kommun--politik/politik-och-demokrati/val-2022/fortidsrosta.html


För mer information:
Hanna Grahn, Valansvarig
hanna.grahn@ronneby.se
0457-618049

Ämnen

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.