Gå direkt till innehåll
Hela havet stormar & Ett processrum för demokrati.
Hela havet stormar & Ett processrum för demokrati.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Demokrati och berättelser om en tidsanda på Kulturcentrum Ronneby konsthall

Pressinbjudan torsdag 21 mars kl. 13 - 15


Magnus Thierfelder Tzotzis

Hela havet stormar

23.3 - 19.5 2024

Vardagliga promenader, iakttagelser och samtal. Saker som står i tidningen, på sociala medier, olika flöden. Distans, meningsskiljaktigheter och fakta. Konspirationer, språkliga böjelser, spekulationer, profit. Osanningar, konflikter, politik, klimatförändring, algoritmer, natur och poesi.

Året är 2024 och hela havet stormar.

På Kulturcentrum Ronneby konsthall är titeln på utställningen ett barometriskt finger i luften som läser av sin samtid. I Magnus Thierfelder Tzotzis världsordning är det de uppmärksammade detaljerna som sammanfogar berättelsen om en tidsanda. Det är med till synes enkla medel som vardagliga objekt och ögonblickssituationer pusslas om. Samspelet mellan det visuella bildspråket och den språkliga symboliken i de omsorgsfullt valda titlarna formar en sammansvetsad helhet som utvidgar vår läsning av tillvaron och ger utrymme för känslorna: uppgivenhet och förtröstan, men också den magi som finns överallt omkring oss.

Magnus Thierfelder Tzotzis bor och arbetar i Malmö och är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö. Han har tidigare ställt ut på bland annat Moderna museet, Malmö Konsthall, Örebro konsthall, Bonniers Konsthall, Forever&Today (New York), Ar/Ge Kunst (Bolzano). Han har utfört flertalet konstnärliga gestaltningar runtom i Sverige och är representerad i samlingar både nationellt och internationellt.


Ett processrum för demokrati

Gör din röst hörd

23.3 - 19.5 2024

Under våren förvandlas Kulturcentrums södra konsthall till ett processrum där olika röster undersöker begreppet "demokrati" på ett lekfullt sätt. Vi hälsar alla besökare välkomna som deltagare!

Projektet ”Demokrati – gör din röst hörd” startade hösten 2023 och har utformats i dialogmöten mellan Kulturcentrum Ronneby konsthall och olika grupper i Ronneby. Under höst och vinter har elever, konstnärer och design forskare formulerat och gestaltat demokratiska frågor som de vill lyfta, här kan vi nu ta del av resultaten. Så förvandlas konsthallen till ett processrum där demokratiarbetet flyttar in och pågår under hela april och maj. Här kommer saker att skapas, samtal att äga rum, åsikter och drömmar att synliggöras. Den 17 maj avslutar vi med ett finissage och en manifestation där vi tillsammans vandrar från konsthallen till torget.

Välkommen att delta och följa ett levande processrum för demokrati i Ronneby. Gör din röst hörd! Här får du plats att synas.

Se hela program här https://www.ronneby.se/uppleva...

Medverkar i projektet
Barnen i Kulturcentrums Konstklubb
Ronneby Kulturskola
Listerbyskolan
Story Makers på Blekinge Folkhögskola
Parkdalaskolan
Gymnasieskolan Knut Hahn
Bokelundsskolan
Pirjo Elovaara och Annika Olofsdotter Bergström
OTALT (Sara Falkstad & Helene Karlsson)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.