Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Insamling av allmänhetens it-skrot på torget

Ronneby kommun bjuder in media till insamlingseventet på Ronneby torg den 24 mars kockan tio. Inför Earth Hour erbjuder vi privatpersoner en unik möjlighet att göra skillnad genom att lämna in sitt it-skrot till oss för återbruk och återvinning.

Evenemanget kommer att inkludera representanter från It-enheten, Miljöteknik och Energi- och klimatrådgivarna i Blekinge. Dessutom kommer kommunens miljöutvecklare och Atea att närvara för att svara på frågor. Eventet pågår från klockan 10.00-14.00 och media bjuds in till klockan tio då alla representanter är på plats.

Datum: 24 mars
Tid: 10.00
Plats: Ronneby torg

Vi tror att genom att skapa medvetenhet om vikten av hållbart återbruk av elektronisk utrustning kan vi göra stor skillnad. Genom att lämna in it-skrot till oss gör man en insats för att minska avfallet och bidrar till en mer hållbar framtid. Kom och lär dig om vår hållbarhetsstrategi och prata med våra experter om hur vi arbetar med återbruk och återvinning.

Det ekonomiska värdet av de insamlade enheter som kan återanvändas kommer att gå till fritidsgårdsverksamheten för att arrangera aktiviteter för barn och ungdomar i kommunen, vilket tillsammans med den miljövinst vi gör genom att samla in enheterna ger ett viktigt bidrag till utvecklingen av vårt hållbara samhälle.

För ytterligare frågor kontakta Sofie Samuelsson, Miljöutvecklare på telefonnummer 0457-61 83 37 eller via e-post sofie.samuelsson@ronneby.se.

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Relaterat innehåll