Gå direkt till innehåll
En grönskande växtvägg välkomnar elever och personal vid nya Parkdalaskolan
En grönskande växtvägg välkomnar elever och personal vid nya Parkdalaskolan

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - På fredag välkomnas eleverna till nya Parkdalaskolan

2022-03-02. Slutbesiktningen för Parkdalaskolan är nu genomförd och själva skolbyggnaden är klar för inflyttning enligt tidigare planering. Elevernas första skoldag i nya Parkdalaskolan är fredagen den 4 mars.

Media välkomnas att vara på plats under första skoldagen, fredagen den 4 mars kl. 10 samling utanför Parkdalaskolans huvudentré. Det kommer att finnas möjlighet att prata med elever och personal.

Även om skolbyggnaden är klar nu, så kommer området runt skolan och själva idrottshallen att vara en byggarbetsplats fram till och med april 2022. Därför är vissa områden på skolgården och hela idrottshallen fortfarande inhägnad med staket. Det är viktigt att dessa staket respekteras.

Arbetet pågår även med ytterligare trafikåtgärder runt skolan. Vissa åtgärder är viktiga att kunna justera när skolan är igång, för att få en så säker trafikmiljö som möjligt. Säkerheten har högsta prioritet.

  • Ronneby kommun uppmanar personal, föräldrar, eleverna och besökare att så långt det är möjligt att gå eller cykla till Parkdalaskolan. Det finns ett välutbyggt nät av gång- och cykelvägar i Ronneby kommun. Cykelparkeringen finns utanför huvudentrén vid Folkparksvägen och även utanför idrottshallen.
  • Vid behov av hämtning eller lämning vid skolan med bil finns en av- och påstigningsplats på Folkparksvägen, precis utanför skolans huvudentré samt en vid Angelskogsvägen.
  • Det finns flera parkeringsplatser i området. Även mopedparkering finns i direkt anslutning till skolan.

Arbetet fortsätter med installation av belysning längs Folkparksvägen, Angelskogsvägen, Metallgatan och de nya parkeringarna. Även andra mindre justeringsarbeten kommer att behöva utföras de närmaste veckorna.

Datum: Fredag, 4 mars

Tid: kl. 10

Plats: Huvudentré Parkdalaskolan, 

Närvarande är:

Ulrika Lundin, rektor
Petra Granlund, biträdande rektor
Camilla Radovan, rektor
elever och personal

För mer information kontakta:

Ulrika Lundin, rektor
Telefon: 0457-61 89 68
E-post: ulrika.lundin@edu.ronneby.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.