Gå direkt till innehåll
Kulturcentrum Ronneby konsthall öppnar ambitiösa nya utställningar på lördag.
Kulturcentrum Ronneby konsthall öppnar ambitiösa nya utställningar på lördag.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Visionära konstutställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthall

Pressinbjudan
Torsdag 18 januari kl. 13-15. Konstnärerna tillgängliga för intervju.

Utställningen öppnar den 20 januari kl. 11-15 . Vernissage kl.13 i konstnärernas närvaro.

Jumana Hamdani & Sepa Sama

Trädgårdspromenader och design för sittande
Konstnärlig forskning inom stadsstudier

20.1 - 10.3 2024

Arkitekten och forskaren Jumana Hamdani tillsammans med konstnären och forskaren Sepa Sama undersöker ämnet promenader och design för sittande, med fokus på Blekinge som en trädgård. Sepa dokumenterar medan Jumana formger. Ta del av deras förslag och vision för Ronneby, ett arbete i skärningspunkten mellan konst, arkitektur, kulturarv och stadsutveckling.Både Sepa och Jumana har ägnat flera år åt forskning i Blekinge. Du kan här se deras förslag och vision för Ronneby, ett arbete i skärningspunkten mellan konst, arkitektur, kulturarv och stadsutveckling.

Helena Mutanen

Dom kallar oss skallar
20.1 - 10.3 2024

Helena Mutanen visar på Kulturcentrum Ronneby konsthall verk som berör frågor om hur vi ser på den andre och om mötet med främlingen. Med utställningen Dom kallar oss skallar utgår konstnären från två ledord: Ansikte och nervsystem.

Mutanen menar att nervsystemet är sammankopplat med hjärnan och är en mottagare. Det hängande verket ”Mottagare/Receiver”, som visas bland andra, är en antenn nedplockad från taket på barndomshemmet.

Välkommen att uppleva egna kopplingar i en stämningsfull utställning.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kulturcentrum Ronneby konsthall
En av Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.
Kulturcentrum Ronneby konsthall samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge med syfte att stärka konstområdet i regionen, skapa en infrastruktur för konsten i länet och goda förutsättningar för konsten både regionalt och internationellt.

Kallingevägen 3, 372 30 Ronneby.
tel 0457-61 75 00

Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.