Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ronneby kommun och Lagans Byggnads har ingått förlikningsavtal gällande Brunnsvallens omklädningsrum

Tvisten mellan Ronneby Kommun och Lagans Byggnads AB angående felavhjälpande på Brunnsvallens omklädningsrum är nu över genom att en förlikning har träffats.

- Vi är nöjda med den förlikning som ingåtts och tar lärdom av detta inför kommande byggprojekt. Nu blickar vi framåt och arbetar tillsammans för att få ett Brunnsvallen som kommunens invånare kan nyttja till fullo, säger Anna Hinseäng, Mark- och exploateringschef på Ronneby kommun.

Ronneby kommun och Lagans Byggnads AB ingick ett partneringavtal 2018-09-25 avseende om- och tillbyggnad av Brunnsvallen. Entreprenaden godkändes vid slutbesiktning 2019-08-23. Under garantitiden framträdde fuktproblem bestående bland annat av att vatten hamnade utanför duschutrymmen och rann in i anslutande omklädningsrum samt att det konstaterades bakfall och avsaknad av tätskikt i omklädningsrum. De av Kommunen påtalade felen har blivit föremål för särskild besiktning den 2021-10-12. Kommunen har genom brev 2022-02-08 till Lagans redovisat vilka fel som föreligger samt ställt krav på avhjälpande m.m. Lagans har i brev 2022-03-13 avvisat kravet (utom fel gällande avsaknad av fogar på klinker) under åberopande av att problemen beror på förhållanden som Kommunen svarar för. Kommunen har vidhållit sin inställning. Efter ytterligare skriftväxling och möten enades parterna 2022-09-22 om en s.k. principöverenskommelse. Denna överenskommelse bekräftades 2022-10-13 genom undertecknat förlikningsavtal.

- Vi är nöjda med att parterna kommit till en för båda parter godtagbar lösning, säger Erik Fagersson, VD Lagan Byggnads AB.

För mer information kontakta:

Anna Hinseäng, Mark- och exploateringschef, 0457-618047, anna.hinseang@ronneby.se

Ämnen

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.