Gå direkt till innehåll
Ronneby kulturskolas demokratiträd. Här har till exempel danseleverna fått ge utryck för hur de vill att danslektionerna ska utformas.
Ronneby kulturskolas demokratiträd. Här har till exempel danseleverna fått ge utryck för hur de vill att danslektionerna ska utformas.

Pressmeddelande -

Ronneby Kulturskolas Temavecka lyfter ungas delaktighet och kreativa inflytande!

Ronneby Kulturskola och Kulturcentrum Ronneby konsthall välkomnar allmänheten till en spännande temavecka där elevernas delaktighet och inflytande står i centrum. Under veckan kommer besökare att få uppleva en rad inspirerande evenemang och aktiviteter som visar hur eleverna aktivt formar och utvecklar sin undervisning.

Temaveckan är en del av det pågående Processrum för demokrati - Gör din röst hörd på Kulturcentrum Ronneby Konsthall och kommer att framhäva en mängd demokratiska uttryck med eleverna i fokus. Det är viktigt att lyfta fram våra elever och ge dem plattformar där de kan uttrycka sina idéer och tankar, säger Maria Sjölund, Kulturskolechef på Ronneby Kulturskola. Denna vecka är ett strålande exempel på hur vi kan engagera och inspirera inte bara eleverna utan hela samhället.

Bland de planerade aktiviteterna finns liverepetitioner, en öppen dansscen där besökare kan se dansare i aktion, samt panelsamtal med bildelever som diskuterar sin konstnärliga process. Dessa evenemang är utformade för att visa hur eleverna är delaktiga och kan påverka både undervisningen och de arrangemang de deltar i. Parallellt med de framträdanden som äger rum kan även besökarna ta del av den processutställning med demokratin i fokus som växt fram i Kulturcentrums södra konsthall.

Vi ser fram emot att välkomna familjer, vänner och alla intresserade till en vecka fylld av kreativitet och samhällsengagemang. Fritt inträde och ingen föranmälan krävs.

Program för de olika delarrangemangen:

Måndag 17:45-18:45 - ta del av en ensemblerepetition live! Det är vår rock & pop-grupp "The Scraps" som spelar!

Tisdag 18:30-20.00 - Öppen repetition. Följ det spännande samarbetet mellan en av våra dansgrupper och våra musikproduktionselever. Och mellan 18:00-19:00 visar en av våra dramagrupper upp sin film "Rödluvan och vargen".

Onsdag 16:30-18:00 - Öppen dramarepetition och mellan 18:00-19:00 får publiken ta del av en öppen dansscen - där danseleverna visar och får vara en del av varandras egenskapande koreografier.

Torsdag 18.00-19.00 Lyssna på ett panelsamtal där en av bildgrupperna står i centrum. Eleverna visar delar av en film de skapar och berättar hur processen gått till.

Fredag 16.00-17.00 - Lyssna på en livelektion. Det är Ronneby Kulturskolas eminenta brassensemble som spelar!

Kontaktuppgifter:

Maria Sjölund

Kulturskolechef

maria.sjolund@edu.ronneby.se

0766-489202

Sofia de la Fuente

Konstnärlig ledare

Kulturcentrum Ronneby konsthall

sofia.delafuente@ronneby.se

076-648 91 08

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Ronneby Kulturskola: är får barn och ungdomar, från och med årskurs ett till och med gymnasiet, delta i bild och form, dans, musik och teater.

Här får barn och ungdomar få inspiration och nya kunskaper genom eget skapande i bild och form; möjlighet att prova flera olika dansstilar; och utöva teater genom improvisationer och andra tekniker. De kan också få undervisning på de flesta instrument och i sång, och du får möjlighet att spela tillsammans med andra.