Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

UF-företagen pitchar sina idéer för Draknästet! Välkommen på Drakpitchen den 23 januari kl 16.30-19.30 på Gymnasieskolan Knut Hahn.

Genom sitt prova-på-år som egen företagare, Unga företagare, får eleverna på Gymnasieskolan Knut Hahn med sig viktiga erfarenheter för sitt framtida yrkesliv. På Drakpitchen gäller det för ungdomarna att presentera och sälja in sin företagsidé för drakar i det lokala näringslivet - kort, koncist och kärnfullt. Välkommen till Drakpitchen den 23 januari kl. 16.30!

Drakpitchen är ett mycket värdefullt event för våra UF-företagare. Att kunna presentera sitt företag och att vara ansiktet utåt i sitt företag är A och O om man i framtiden vill vara en del av näringslivet, menar UF-samordnaren Peter Mattsson från Gymnasieskolan Knut Hahn. Eleverna växer enormt när de genomfört sin pitch. Och även om de inte blir företagare i sitt yrkesliv har de stor nytta av en Drakpitch. Det handlar om att skapa nätverk, göra ett gott intryck, att hantera sina nerver och ha klart för sig vad man vill ha sagt.

Utbildningen heter UF-företagande och innebär att gymnasieelever startar, driver och avvecklar ett UF-företag under ett läsår. Under året har de stöd av sina UF-lärare men också av rådgivare från näringslivet. Årets som UF-företagare ger eleverna möjlighet att utforska och få en inblick i företagsvärlden.

- Helt säkert kommer flera av dessa UF-företagare vara en del av Blekinges framtida näringsliv. Jag hoppas att många företag, föräldrar, skolledare och politiker kommer till Drakpitchen och stöttar våra ungdomar denna kväll, alla är välkomna! hälsar Peter Mattsson.

Kontakt:

Peter Mattsson

UF-samordnare

Försäljnings- och serviceprogrammet

Gymnasieskolan Knut Hahn

Ronneby Kommun

0723702493

peter.mattsson@edu.ronneby.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Ronneby kommun har cirka 29.400 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.